IMG_0103COLLE CORVIANO, de maker van vrolijke Italiaanse wijnen

Italië is de bakermat voor variatie en en een fantastisch land voor uitdagende wijnen. Afgelopen week hebben we de wijnen van Colle Corviano welkom geheten in onze winkel. Colle Corviano is afkomstig uit de Abruzzen, gelegen aan de oostkust van Italië. De Abruzzen is niet het grootste gebied maar wel een belangrijk herkomstgebied van Italiaanse wijnen.

In de Abruzzen maakt dit huis een fantastische rode wijn van de Montepulciano-druif. Deze druif wordt in deze regio het meest gebruikt voor rode wijnen. Montepulciano is een smaakrijke, sappige fruitbom met aroma’s van kersen, zoethout en een licht aardse ondertoon.

Naast bezittingen in de Abruzzen heeft deze producent ook bezittingen in de beroemde wijnregio Delle Venezië. Hier verbouwt Colle Corviano een bijzondere Pinot Grigio. Deze Pinot Grigio is aromatisch en bloemig. Hij zit barstensvol wit fruit en is een waar feestje als frisse zomerwijn.

Beide wijnen staan voor € 8,75 in onze winkel. Kom beide Italiaanse wijnen nu proeven bij Bottle Shop Eindhoven!