Bier in blik?! Deze vraag zal bij groot deel van de bierliefhebbers tot gefronsde wenkbrauwen leiden. De associatie met goedkope treeën halve liters uit onderste schap van de locale super zal snel gelegd zijn. Echter is er momenteel een sterke trend om bier in blik te verpakken. De brouwerijen die dit doen maken bier van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Er is een goede reden om bier in blik te verpakken. Bier laat zich in blik veel beter bewaren dan in fles. Hop in bier is namelijk voor 3 zaken erg gevoelig, dat zijn; zuurstof, warmte en licht. Glazen flessen laten licht door, de smaak van het bier kan hierdoor binnen enkele maanden al sterk afnemen. Daarnaast is een kroonkurk geen garantie voor een 100% procent sluiting. Hierdoor krijgt zuurstof toch een kans het bier aan te tasten. Door bier in blik te verpakken voorkom je aantasting van het bier en blijft het langer goed. Onze nieuwe koeler staat ramvol super frisse bieren in blik. Proost op een bijzonder goed voorjaar!

Hier ons overzicht van bieren in blik:

let hierbij wel op dat we continu wisselen met ons assortiment, dit houdt in dat er steeds meer toffe blikjes bijkomen want wij zijn liefhebber.

Magic Rock High Wire Magic Rock High Wire Grapefruit Magic Rock Salty Kiss Magic Rock Cannonball Redwillow Wreckless Beavertown Gamma Ray